Gegrilde asperges met kabeljauw

Ingrediënten

  • 24 witte asperges
  • 480 gr kabeljauwfilet
  • 6 eierdooiers
  • 4 dl geklaarde boter
  • sap van 1 citroen
  • gehakte peterselie
  • 8 gekookte aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.

  2. Schil de rode paprika’s. Snij in stukken. Stoof gaar in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Mix alles en passeer door een fijne zeef.

  3. Klop de eidooiers met het citroensap, peper en zout en 2 eetlepels water tot schuim op een middelmatig vuur. Voeg de lauwe geklaarde boter straalsgewijs toe. Klop deze verder tot een schuimige massa. Kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg als laatste de paprikapuree toe.

  4. Laat de kabeljauw garen in de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ± 10 minuten. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Dresseer de in 2 gesneden gegrilde asperges op het bord. Schik hierboven de kabeljauwfilet. Nappeer de saus er rond en serveer met de gekookte aardappelen en fijngehakte peterselie.

5
Average: 5 (1 vote)

Kook! Fris & zomers

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:
175 x 285 mm
Aantal pagina’s:
167 pagina’s
Prijs:
19,95 euro
ISBN:
9789089311948