Ragout van asperges met ham

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de asperges. Kook de groene asperges gedurende 5 minuten gaar in kokend water met een beetje zout en verfris ze. Zet de witte asperges onder in koud water met een beetje zout, breng ze aan de kook en kook voor 6 minuten. Laat ze afkoelen in hun eigen vocht.

  2. Snijd de asperges in schuine stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd de ham in blokjes.

  3. Stoof de sjalot glazig in boter en voeg er achtereenvolgens ham en witte en groene asperges bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en werk af met tomaatjes en de gesnipperde peterselie.

  4. Laat wat kookvocht van de witte asperges inkoken samen met de room en het sap van een limoen. Doe er honing bij en bind met stukjes koude boter. Kruid na met peper en zout.

  5. Verwijder de korst van het brood, snijd het in blokjes en bak deze knapperig in olijfolie. Doe de ragout in diepe borden, verdeel er de saus over en bestrooi met de broodkorstjes.

0
Nog geen stemmen

Vier seizoenen vlees - De Keurslagers

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

170x 240
Aantal pagina’s:

176
Prijs:

24,95 euro
ISBN:

97890890312631