Tajine van witte asperges met saffraan
Ingrediënten
-
24 mooie witte asperges
-
100 ml gevogeltebouillon
-
100 ml vloeibare room
-
olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Schil de asperges met een asperge- of dunschiller. Snijd dikke exemplaren over de lengte doormidden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een tajine en bak de asperges hierin snel rondom aan tot ze gekleurd zijn. Bestrooi ze met zout, peper en saffraan en overgiet ze met de bouillon.
Kook de asperges afhankelijk van de dikte 15-20 minuten op heel laag vuur. Prik met een mes in een asperge om te controleren of ze gaar zijn.
Verdeel de asperges direct op vier verwarmde borden.
Giet de room in de tajine en verwarm tot tegen de kook. Breng de saus eventueel nog eens op smaak met zout en peper. Klop de saus met een staafmixer schuimig en giet hem over de asperges. Dien ze op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be