Mijn Pop-uprestaurant 2016: tortilla met kip en tzatziki van Sven en Amanda

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • peper
  • zout
  • 2 tortillavellen
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teen look
  • 1 rode ui

Sven en Amanda kiezen voor de Griekse keuken met hun restaurant Kommàti. Samen eten, samen mezze delen, daar gaat het om. Hun tortilla met kip en courgette en komkommertzatziki is alvast een topgerechtje. Heerlijk als hapje. 

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Grieks
Hapje

Bereiding

  1. Verhit een grillpan. Snij een courgette in schijfjes. Snij de kip in reepjes. Haal ze door de olijfolie. Grill en kruid met peper en zout.

  2. Warm een tortilla op. Leg de gegrilde courgetteschijfjes in het midden. Verdeel de fijngesneden rode ui en kippenreepjes over de courgette. Rol dicht. Snij in stukjes.

  3. Voor de tzatziki: rasp een halve komkommer. Pers het vocht uit. Meng met olijfolie, yoghurt en een fijngeperst teentje look. Kruid met peper en zout.

  4. Serveer de tortillastukjes met tzatziki en wat julienne van komkommer.

0
Nog geen stemmen