Halloween: mummie met aardbeien

Ingrediënten

  • 1 scheutje melk
  • 1 eidooier
  • een paar el confituur (abrikozen, appel, aardbeien, ...)
  • eventueel wat granaatappelpitjes

Zoek je een lekker gerechtje voor Halloween? Deze mummie is helemaal niet ingewikkeld :) Een vel bladerdeeg en wat confituur, meer heb je niet nodig!

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Rol het deegvel uit. Prik er met een vork wat gaatjes in. 

  2. Lepel de confituur in het midden. Snij de randen in. 

  3. Plooi de onderkant om. Plooi de randen afwisselend dicht over de confituur. 

  4. Plooi tenslotte de bovenkant om.

  5. Meng eigeel met melk en borstel de mummie in met dit mengsel. Dit zorgt voor een mooiere kleur.

  6. Plaats 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

  7. Laat even afkoelen en serveer.

0
Nog geen stemmen