Havermuffins met appel en banaan

Ingrediënten

  • 2 el dadelstroop
  • 2 grote bananen
  • 2 eireren
  • 120 ml speltmelk (of andere plantaardige melk)
  • 160 g havermout
  • 3 el honing
  • 1 kl bakpoeder
  • een snufje zout
  • een snufje kaneel
  • kokosolie, om in te vetten
  • ½ Jonagold appels

In het Lichaam van Coppens bouwen Staf en Mattias hun lichaam om tot dat van een model. Met dank aan intensief trainen en een strikt dieet. Dit is één van hun gerechten.

Beginner
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Halveer de banaan.

  3. Mix de dadelstroop, 1 banaan, 2 eitjes, speltmelk, havermout honing, bakpoeder, zout en kaneel in een blender tot een gladde massa.

  4. Snijd de andere banaan in schijfjes en de appel in stukjes.

  5. Schep de helft van de schijfjes banaan en de stukjes appel door het beslag.

  6. Vet een muffin/cakevorm in met kokosolie.

  7. Schep het beslag in de cups. Je hebt geen extra papieren cupjes nodig. De muffins kunnen wat plakkerig worden en je krijgt ze er dan misschien moeilijk het papiertje van af.

  8. Werk af met de overgebleven schijfjes banaan.

  9. Zet de vorm voor 30 à 35 minuten in de oven.

0
Nog geen stemmen