-geen-

Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Risotto met kerstomaatjes en scampi van Vers Talent An Steyvers

Ingrediënten

voor de kerstomaatjes

  • 2 trossen kerstomaatjes
  • olijfolie
  • enkele takjes rozemarijn
  • 4 tenen look
  • fleur de sel
  • peper
  • enkele takjes tijm

Voor de risotto

  • ½ ui
  • olijfolie
  • 1 tas risottorijst
  • 2 tassen bouillon
  • 1 tas Parmezaanse kaas
  • basilicum
  • peper
  • zout
  • 1 klontje boter

voor de scampi

  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Risotto is het gerecht, waarmee An zich kwalificeerde voor de finale van de Vers Talent-zoektocht. Het is ook het voorlopig laatste gerecht van onze reeks met An. Ze pimpt haar risotto met kerstomaatjes en scampi. Eenvoudig, lekker en zeker en vast een aanrader.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Doe de trostomaatjes in een ovenschaal met olijfolie. Leg er een grofgeplet teentje look en wat rozemarijn en tijm bij. Kruid met zout en peper.

  2. Snij het darmkanaal uit scampi en pel ze. Verhit olijfolie in een pan. Bak de scampi kort langs elke kant (1 à 2 minuten). Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Zet opzij.

  3. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Pel de ui. Snipper fijn. Doe in een grote pot. Voeg flink wat olijfolie toe.

  4. Verhit de pot, voeg de risottorijst toe. Stoof aan. Blus met het water en een bouillonblokje. Laat 15 minuten (of zolang als op de verpakking staat) garen onder het deksel.

  5. Meng de risotto met een scheutje olijfolie, boter, Parmezaanse kaas en eventueel wat peper en zout.  Serveer de risotto met behulp van een ring. Verdeel er de scampi en kerstomaatjes over. Werk af met een likje olijfolie en basilicum.

0

Nog geen stemmen