Risotto met kerstomaatjes en scampi van Vers Talent An Steyvers
Ingrediënten
voor de kerstomaatjes
-
2 trossen kerstomaatjes
-
olijfolie
-
enkele takjes rozemarijn
-
4 tenen look
-
fleur de sel
-
peper
-
enkele takjes tijm
Voor de risotto
-
½ ui
-
olijfolie
-
1 tas risottorijst
-
2 tassen bouillon
-
1 tas Parmezaanse kaas
-
basilicum
-
peper
-
zout
-
1 klontje boter
voor de scampi
-
20 scampi
-
peper
-
zout
-
paprikapoeder
-
olijfolie
Bereiding
Doe de trostomaatjes in een ovenschaal met olijfolie. Leg er een grofgeplet teentje look en wat rozemarijn en tijm bij. Kruid met zout en peper.
Snij het darmkanaal uit scampi en pel ze. Verhit olijfolie in een pan. Bak de scampi kort langs elke kant (1 à 2 minuten). Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Zet opzij.
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Pel de ui. Snipper fijn. Doe in een grote pot. Voeg flink wat olijfolie toe.
Verhit de pot, voeg de risottorijst toe. Stoof aan. Blus met het water en een bouillonblokje. Laat 15 minuten (of zolang als op de verpakking staat) garen onder het deksel.
Meng de risotto met een scheutje olijfolie, boter, Parmezaanse kaas en eventueel wat peper en zout. Serveer de risotto met behulp van een ring. Verdeel er de scampi en kerstomaatjes over. Werk af met een likje olijfolie en basilicum.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be