Steak tartaar met sojakaviaar en citroenmayonaise
Ingrediënten
-
400 gr witblauw rundsvlees (steak), fijngehakt
-
1 el dijonaise mosterd
-
2 eigelen
-
1 el kappertjes, fijngehakt
-
1 el worcestersaus
-
tabasco
-
zwarte peper en zeezout
-
bladpeterselie
voor de sojakaviaar
-
100 gr gekookte tapiocabolletjes
-
1 dl sojasaus
voor de citroenmayonaise
-
2 dl mayonaise
-
2 el zure room
-
sap van een halve citroen
Bereiding
Giet de soja over de tapiocabolletjes en laat een paar uur opzwellen.
Meng de ingrediënten voor de tartaar en kruid af met tabasco, peper en zout. Meng ook de ingrediënten voor de citroenmayonaise.
Plaats een dresseerring op het bord, en vul deze voor twee derden met de tartaar.
Vul verder op met de sojakaviaar. Giet wat mayonaise rondom en versier met bladpeterselie.
Biertip: Vedett
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be