Kabeljauw met aardappelzalf en botersaus

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en houd er enkele apart. Kook de rest in gezouten water. Giet ze af en pureer ze. Werk ze met de melk en boter op tot een gladde puree en kruid met peper en zout.

  2. Snijd de puree in stukken van ca. 5 cm. Kook ze ca. 3 minuten en schrik ze vervolgens in koud water.

  3. Snipper de sjalotten en stoof ze aan in een beetje boter. Blus met de witte wijn, voeg het kruidentuiltje toe en kruid met de zwarte peper. Laat de wijn inkoken en voeg vervolgens de room toe. Laat de saus afkoelen en werk ze op met koude boter, citroensap, peper en zout tot een mooie botersaus ontstaat. Zeef de saus.

  4. Snijd de rest van de aardappelen in dunne plakjes met een mandoline en dep ze droog.

  5. Bak de kabeljauw op de velkant en laat ca. 5 minuten verder garen in de oven.

  6. Snijd de venkel fijn met een mandoline. Grill de prei kort aan en frituur de aardappelschijfjes tot krokante chips.

  7. Serveer de kabeljauw met de aardappelzalf en de venkel. Werk af met de chips en de botersaus.

0
Nog geen stemmen

Lekkers uit Mijn Pop-uprestaurant!

Maak van elk restaurant één van hun gerechten.

 

Ontdek hier alle andere recepten!