Kalfsrolletjes

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes, elk van ca. 150 gr
  • 4 plakken rauwe ham, afhankelijk van het formaat 8
  • 4 el zongedroogde tomatentapenade
  • zout en zwarte peper
  • olijfolie, om te besprenkelen
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Leg de kalfslapjes een voor een tussen twee vellen plasticfolie en klop ze met een deegroller tot circa 2 mm dikte uit.

  2. Blancheer de boontjes 2 minuten in een pan met zachtjes kokend water. Giet ze af en spoel ze koud onder de kraan.

  3. Leg op een schoon stuk plastiekfolie 1 à 2 plakken ham. Leg er een uitgeklopte kalfslapjes op en besmeer hem met 1 eetlepel tapenade. Schik één vierde van de groene boontjes langs de rand van het lapje. Bestrooi alles royaal met zout en peper. Maak van het geheel een mooie strakke rol en wikkel hem in het stuk plastiekfolie. Maak zo nog drie rolletjes. Leg de rolletjes 30 minuten in de koelkast om ze te laten opstijven.

  4. Verhit de oven tot 180°C. Haal de folie van de rollen en bind ze stevig op met keukengaren: knoop het 3 of 4 keer om elk rolletje. Besprenkel de rollen met olie en bak ze in een hete koekenpan rondom bruin. Leg de rolletjes op een bakplaat en bak ze 8-12 minuten in de oven. Neem ze eruit en laat ze 5 minuten rusten. Snijd elke rol in circa 2 cm brede plakjes.

0
Nog geen stemmen

Vintage tea party

Recepten
Angel Adoree
Uitgeverij
Fontaine
ISBN
978 90 5956 422 0