Kalfsvlees op een taartje van gekonfijte aubergine
Ingrediënten
-
2 wortelen
-
4 tournedos van kalfsvlees
-
1 groene paprika
-
1 gele paprika
-
1 rode paprika
-
8 tomaten
-
4 takjes verse tijm
-
1 el tapenade van zwarte olijven
-
1 dl kalfsbouillon
-
olijfolie
Bereiding
Snij de paprika’s en de wortel in fijne brunoise. Laat dit in een scheutje olijfolie uitzweten in een pan gedurende 2 minuten. Tomaten pellen en ook in brunoise snijden en toevoegen alsook de tijm. Kruid af met grof zeezout en versgemalen peper. Hou dit mengsel apart.
Snij de aubergine in plakken van 1 cm en bak deze in een anti kleefpan met wat olijfolie. Zet de pan in een oven van 180°C en laat de aubergineschijven 5 minuten konfijten.
Neem de schijven uit de oven en leg ze even op een velletje keukenpapier. Kies een keukenring in de diameter van de aubergine en leg deze onderaan in de ring op het bord. Vul de ring verder aan met de groenten. (eventueel nog even warmen in de oven).
Kruid de tournedos met peper en zout en bak deze stevig aan in een scheutje olijfolie. Verwarm de kalfsbouillon met de tapenade en breng deze op smaak. Leg de tournedos op het auberginetaartje in de ring. Serveer samen met de saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be