Warren Bright
Kip in gekruide kokosmelk
Ingrediënten
-
1 stengel citroengras
-
3 plantaardige olie
-
3 salamblaadjes (te vervangen door limoenblad)
-
4 dl dikke kokosmelk
-
1 gesmolten gula Bali (te vervangen door 1 el rietsuiker)
-
9 kemirnootjes (te vervangen door hazelnoten)
-
½ th lepel witte peperkorrels
-
½ th lepel zwarte peperkorrels
-
5 sjalotjes, fijngesneden
-
3 teentjes look, fijngehakt
-
2 cm kencur, geschild en fijngehakt (te vervangen door gember of laos)
-
3 cm geelwortel, geschild en fijngehakt (te vervangen door kurkuma)
-
4 cm galanga/laos, geschild en fijngehakt
-
5 rawits, in ringetjes (te vervangen door groene chilipepertjes)
-
1 kip van 1,25 kg
Bereiding
Wrijf voor de kruidenpasta de kemirinootjes met de peperkorrels in een vijzel met een stamper fijn. Voeg de sjalotjes, knoflook, rawits, kencur, galanga en laos toe en wrijf alles tot een pasta.
Verdeel de kip in 4 stukken. Knip het bovenste deel van de serehstengel, kneus en knoop de stengel.
Verhit de olie in een wajan en fruit de kruidenpasta ongeveer 3 minuten; voeg de sereh, daun salam en kip toe en roerbak circa 2 minuten. Doe er santen, gesmolten gula Bali en zout naar smaak bij en laat de kip in ongeveer 35 minuten gaar stoven.
Serveer de kip in de saus met witte rijst.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be