Gekarameliseerd witlof met serranoham

Ingrediënten

Gevorderde
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 200°C. Karameliseer het witlof. U zult dat afhankelijk van de grootte van uw pan waarschijnlijk in 2-3 porties moeten doen. De halve struikjes moeten niet te dicht op elkaar in de pan liggen. Als u ze in 2 porties verwerkt, doet u de helft van de boter met de helft van de suiker in de pan en zet hem op halfhoog vuur. Roer alles door elkaar. Leg zodra de boter gaat borrelen 6 halve struikjes witlof op het snijvlak in de pan en bak ze in 2-3 minuten goudbruin. U moet ze misschien iets aandrukken. Maak u geen zorgen als de boter bruin wordt. Haal de struikjes uit de pan en verwerk de overgebleven 6 struikjes witlof op dezelfde manier met de resterende boter en suiker.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de struikjes lof erop met de gekarameliseerde kant boven. Bestrooi ze met wat zout en peper.

  3. Vermeng het broodkruim met parmezaan, tijm, room, 1/4 theelepel zout en royaal versgemalen peper. Verdeel dit mengsel over de struikjes lof en leg er een plak parmaham overheen. Zet de braadslee 15-20 minuten in de oven tot het lof zacht aanvoelt als u er een spies insteekt.

  4. Serveer ze heet of warm, besprenkeld met wat olijfolie en eventueel bestrooid met gehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen

Ottolenghi, Het Kookboek

Recepten
Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
Redactie
Hennie Franssen en Kien Seebregts
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
Fotografie
Richard Learoyd
ISBN
978-90-5956-428-2