Krokante amandelpakjes met sinaasappelsiroop

Ingrediënten

  • 150 gr grof gehakte amandelen
  • 10 brickdeeg-vellen
  • 300 gr suiker
  • 1 el oranjebloesem
  • ½ el kaneel
  • 25 gr zachte boter
  • 2 el gehakte pistachenoten
  • ½ l vers sinaasappelsap
  • 50 gr honing
  • 250 gr ricotta
  • 1 citroen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Dessert

Bereiding

  1. De brickdeegvellen in 2 knippen

  2. De amandelen roosteren in een pan en laten afkoelen. Meng de amandelen met de suiker, zachte boter, oranjebloesem en kaneel.

  3. Vouw de brickdeegvellen in de lengte in 2 en leg een hoopje van de amandelmengeling op de bovenkant. Begin schuin naar beneden toe de vouwen tot je een driehoekje bekomt.

  4. Bak de driehoekjes 15 minuten in een oven van 180° krokant

  5. Laat het vers sinaasappelsap inkoken met 250 gr suiker. Werk af met wat honing en oranjebloesemsiroop.

  6. Serveer de pakjes warm overgoten met de sinaasappelsaus en de ricotta. Werk af met gehakte pistachenoten.

0
Nog geen stemmen