Krokante aardappelen
Bereiding
Was de aardappelen, maar laat ze in de schil. Snij ze in stukjes van twee centimeter en gooi die stuk voor stuk in de grote braadpannen. Giet er kokend water over, kruid ze met zout en leg een deksel op de pannen. Zet het vuur hoger en laat de aardappelen acht minuten koken, tot ze juist gaar zijn. Vul de waterketel en zet hem opnieuw op het vuur.
Kijk of de aardappelen gaar zijn, giet ze af en ga terug naar het fornuis. Laat de aardappelen op een hoog vuur staan en druppel er wat olijfolie over. Voeg er een snuifje zout en peper aan toe. Pel snel een citroen en voeg reepjes citroenschil en vier twijgjes tijm of rozemarijn aan de aardappelen toe. Snij de knoflookbol in de breedte doormidden, plet elke helft met achterkant van een mes en gooi de knoflook in de pan. Schud de ingrediënten samen en plet ze dan lichtjes met een stamper. Roer alles om de drie minuten om, tot het goudbruin en knapperig is.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be