Cappuccino van eekhoorntjesbrood met sesamzaad
Ingrediënten
-
500 gr eekhoorntjebrood
-
3 sjalotten
-
1 el boter
-
7 dl gevogeltebouillon
-
1 el sesamzaadjes
-
2½ dl room
-
6 plukjes peterselie
-
peper
-
zout
Bereiding
Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd ze in grote stukken. Pel de sjalotten en hak fijn.
Verhit de boter in een pan en laat de sjalotten in 1 tot 2 minuten glazig worden.
Voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat 5 minuten stoven.
Voeg de gevogeltebouillon toe. Kruid met zout en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur.
Rooster de sesamzaadjes in een antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn.
Klop 1 dl room op met een snuifje zout. Doe de room in een spuitzak en leg in de koelkast.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de rest van de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de warme soep in de glaasjes en spuit er wat room op.
Versier met de geroosterde sesamzaadjes en een plukje peterselie. Dien onmiddellijk op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be