Kikkerdrilsoep met dikkopjes

Ingrediënten

Kikkerdrilsoep

Dikkopjes

Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Neem een aardappelmesje. Let wel op dat je het mesje goed vasthoudt aan het handvat achter het mes, anders kun je wel eens in je vingers snijden. Snijd de harde kern uit de krop sla. Was de blaadjes sla in ijskoud water. Kijk goed of er geen zand of beestjes tussen de blaadjes zitten. Leg de blaadjes sla op een propere keukenhanddoek en dep ze droog. Als je een slazwierder hebt, is sla zwieren heel erg leuk. Misschien kun je mama of papa wel overtuigen om er eentje te kopen? Als je eens heel erg lief kijkt? Scheur de sla in stukken.

  2. Pel de ui en snijd hem fijn.Doe de boter of de olijfolie in een grote soeppot en zet hem op een zacht vuurtje. Doe de ui in de soeppot. Laat 1 minuut stoven.

  3. Doe de sla in de soeppot en laat 2 minuten meestoven. Giet de bouillon in de soeppot. Zet het vuur even hoger en wacht tot de soep kookt. Zet het vuur laag. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten koken.

  4. Maak nu de dikkopjes. Snijd de vis in stukken en doe ze in een blender. Doe nu het eiwit in de blender, samen met de Parmezaanse kaas en de viskruiden. Mix alles glad. Maak je handen nat en rol balletjes zo groot als een knikker. Breek de tagliatelle in stukjes van ongeveer 3 cm. Steek in elk balletje een stukje tagliatelle. Laat het ongeveer 2 cm uitsteken.

  5. Neem een staafmixer en mix de soep. Zet de soep weer op het vuur. Doe de dikkopjes in de soep en laat nog 5 minuten koken. Doe de tapioca in de soep en laat nog 5 minuten koken. Kruid met een klein beetje chilipoeder, wat nootmuskaat, peper en zout.

  6. Tips van de kinderkok: Zelfs kleine kindjes kunnen de croutons uitsteken. Hiermee oefenen ze hun fijne motoriek. Omdat tomaten zacht zijn, kunnen ook kleinere kinderen ze fijnsnijden.

0
Nog geen stemmen

Koken met de kinderkok

Auteur:
Jeroen van Alphen
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotograaf:
Frank Croes
ISBN:
9789002240485