Vlottende eilandjes met Sencha

Ingrediënten

  • 8 eiwitten
  • 3 dl melk
  • 2 Sencha-thee
  • 300 gr suiker
  • 12 eidooiers
  • zout
Beginner
8 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid eerst de Sencha-room: Breng de melk aan de kook. Meng de eierdooiers met 200 g suiker en de thee en meng met de kokende melk. Laat op ongeveer 80 °C op het vuur koken en blijf lichtjes roeren met een spatel tot de melk wat begint te stollen. Als het dreigt te mislukken, haal dan het mengsel van het vuur en ga er eens stevig met de mixer door.

  2. Giet de room door een zeef en schep hem daarna in een schaal.

  3. Maak nu de eilandjes: Klop het eiwit op met een snuifje zout en voeg op het einde 100 g suiker toe. Klop goed op en laat in een warmwaterbad van 80 tot 90°C pocheren zonder te koken, want dan krijg je een rubberachtige gelei.

  4. Laat uitlekken op een zuiver linnen doek.

  5. Serveer het vlottend eiland met de Sencha-room en eventueel wat gebroken pralin (gebakken amandelen met gekaramelliseerde suiker).

0
Nog geen stemmen

Tijd voor thee

Auteur:
Stefaan Van Laere
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002239700