Mispelkroketten
Ingrediënten
-
250 gr puree van hoogrijpe mispels
-
40 gr speculoos
-
250 gr aardappelpuree
-
8 blaadjes gelatine
-
amandelpoeder of paneermeel
-
1 eigeel
-
bloem
Bereiding
Meng de mispelpuree, de speculoos en de aardappelpuree goed tot een fijne puree.
Week de gelatine in koud water.
Warm de helft van de puree op, op een zacht vuurtje. Vermend de uitgeknepen gelatine goed met de warme puree. Meng de warme met de koude puree.
Spreid de puree uit in een schaal, tot een dikte van 2 cm. Laat dit opstijven in de koelkast.
Snij mooie vierkantjes uit de opgesteven puree, of de vorm die je wilt.
Paneer in een beetje bloem, dan eigeel met water, en dan met amandelpoeder (niet gesuikerd!) of paneermeel. Frituur voor 4-5 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be