Noten-rozijnenstengels

Ingrediënten

 • 100 gr rozijnen
 • 90 gr hazelnoten
 • 225 gr bloem of volkorenmeel
 • 165 gr water
 • 110 gr zuurdesemstarter
 • 5 gr fijn zeezout of tafelzout
 • 1½ gr verse gist of een halve hoeveelheid droge gist
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten

Bereiding

 1. Doe de rozijnen in een klein kom met ruim wat water. Laat ze 20 minuten wellen en giet ze af.

 2. Leg de hazelnoten in een enkele laag in een koekenpan met anti-aanbaklaag en rooster ze 2-3 minuten, ze moeten geurig maar niet te bruin zijn. laat ze afkoelen in een kom.

 3. Doe de resterende ingrediënten in de kom van een keukenmachine met deeghaken. Meng ze 3-5 minuten op lage snelheid en meng alles dan nog 2-3 minuten op hoge snelheid, tot het deeg glad en elastisch is. (Je kan ook alles met de hand kneden)

 4. Voeg de rozijnen en hazelnoten toe en kneed ze er op lage snelheid door. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in vijf gelijke stukken. Bestuif het deeg met bloem en vorm van elk stuk met uw handen een 25 cm lange rol.

 5. Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat, dek ze losjes af met platicfolie of een vochtige theedoek en laat ze op kamertemperatuur 1,5 uur rijzen.

 6. Verwarm de oven voor op 230°C met erin een baktegel en onderin een ovenschaal. Zet de bakplaat met de broodstengels op de baktegel. Doe een handvol ijsblokjes in de ovenschaal en sluit snel de ovendeur. Bak de broodstengels 15-20 minuten, tot ze goudbruin en helemaal gaar zijn.

 7. Laat de broden volledig afkoelen op een rooster.

0
Nog geen stemmen

Le Pain Quotidien

Recepten
Alain Coumont & Jean-Pierre Gabriel
Uitgeverij
Veltman Uitgevers
Opmaak
De ZrIJ, Utrecht
ISBN
978 90 483 0782 1
Kostprijs
19,99€
Aantal pagina's
256 pagina's