Panna cotta met praliné, appelsienroom en hazelnoten
Ingrediënten
voor de panna cotta
-
800 ml room
-
100 g rietsuiker
-
100 g pralinéchocolade
-
100 g melkchocolade
-
12 g gelatine
voor de noten
-
100 g hazelnoten
-
2 el suiker
-
1 snuifje zout
voor de slagroom
-
200 ml room
-
50 g orangettes (gekonfijte appelsien)
Bereiding
Laat de gelatine in koud water weken.
Warm de room op. Voeg de rietsuiker en de chocolade toe. Breng aan de kook.
Zet het vuur zachter. Haal de geweekte gelatine uit het water. Knijp uit en voeg toe aan de chocolade.
Roer tot alles gesmolten is. Vul de potjes met de chocoladeroom.
Laat minstens vier uur opstijven in de koelkast.
Rooster en pel de hazelnoten (of gebruik gepelde noten).
Smelt fijne suiker in een antikleefpan tot een lichtbruine karamel.
Doe de noten bij de suiker. Voeg een snuifje zout toe. Meng onder elkaar. Stort uit op bakpapier. Laat afkoelen.
Klop 200ml room op.
Hak de orangettes fijn. Meng dit onder de opgeklopte room.
Hak de hazelnoten grof.
Draai de potjes om op een bord. Warm de zijkant en de onderkant op met bijvoorbeeld een bunsenbrander. Heb je dit niet, dan kan je de potjes ook onderdompelen in warm water.
Serveer de panna cotta met de appelsienroom en hazelnootjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be