Broodpudding van Sofie Dumont

Ingrediënten

Een week lang is Sofie Dumont te gast bij Willy Naessens. Deze keer gaan ze voor een echte klassieker: broodpudding. Ideaal voor wie iets te veel brood over heeft. Omdat Willy diabetes heeft, is het met stevia.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de appels. Verwijder het klokhuis. Snij de appels in stukjes. Bak ze op in boter.

  2. Bestrooi de appeltjes met kaneel, vanillemerg, muskaatnoot. Doe er het opengesneden vanillepeultje bij.

  3. Breek de walnoten eventueel, snij in twee. 

  4. Snij het krentenbrood in stukken.

  5. Kluts de eieren los en meng met amandelmelk, stevia en karnemelk.

  6. Meng de appelstukjes zonder vanillepeul, krentenbrood, noten, pistachenoten, karnemelk en amandelmelk onder elkaar.

  7. Duw in een bakvorm met bakpapier. Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.Haal uit, laat even afkoelen en serveer.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van