Stoofpotje van lamsvlees met kruiden, kastanjes en gegrilde butternut

Ingrediënten

Stoofpotjes, wij zijn fan. Deze versie met kastanjes, butternut én lekker lamsvlees is eentje voor in de herfst of winter. Ideaal bij de feestdagen.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Mediterraans

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olie in een stoofpan. Fruit de fijngesnipperde sjalotten en (eventueel) de geraspte gember enkele minuten afgedekt op een laag vuurtje.

  2. Verhit ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een pan, schroei de blokjes lamsvlees snel dicht op een hoog vuur, kruid met zout en peper en zet opzij. Giet een beetje bouillon in de pan en maak de braadresten los.

  3. Bestrooi de sjalotten met nootmuskaat en bloem, meng goed, giet het braadvocht en de rest van de bouillon erover, voeg de kruidnagels, de kaneel en de blokjes lamsvlees toe. Dek de pan af en laat 80 minuten sudderen op een heel zacht vuurtje.

  4. Ondertussen: Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6). 

  5. Snijd de butternut in stukken, leg ze op bakpapier op de bakplaat van de oven, meng ze met de rest van de olie en bak ze 15 minuten in de oven. Voeg de honing toe, meng en bak nog eens 10 minuten.

  6. Voeg de kastanjes toe wanneer het lamsvlees redelijk zacht is en laat nog 10 minuten verder sudderen. Kruid bij indien nodig en voeg de stukken butternut toe zonder al te veel te mengen.

  7. Serveer het lamsstoofpotje met gekookte tarwekorrels.

  8. Tip: Maak het lamsstoofpotje vooraf klaar en warm het op. Het zal de smaak alleen maar ten goede komen! Voeg de stukken butternut pas op het laatste moment toe. 

0
Nog geen stemmen