Pasta met tomatenpesto en scampi

Ingrediënten

voor de pesto

  • 250 g gekonfijte kerstomaatjes
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • 1 handvol rucola

Een extra portie energie nodig? Deze pasta met zelfgemaakte tomatenpesto, scampi en hazelnoten barst van de energie. Eenvoudig, snel en superlekker.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Pel en snij de look fijn. Hou de helft bij voor de pesto en de andere helft voor de scampi.

  2. Maak de pesto. Rooster de hazelnoten. 

  3. Doe citroensap, peper, zongedroogde tomaatjes, de look, olijfolie in een cutter. Mix fijn.

  4. Voeg de geroosterde noten, een chilipeper en kaas toe. Mix en kruid af met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water, wat noten of kaas toe, als de structuur te dik of slap is.

  5. Neem een grote kookpot, vul met water, een snuif zout en een scheut olijfolie. Breng aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de verpakking en giet af.

  6. Was de spinazie, zwier droog. 

  7. Ontdarm de scampi. Kruid met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak de scampi kort. Reken 1 minuut langs elke kant. Doe de helft van de look erbij. Meng en haal de scampi uit de pan.

  8. Doe terug wat olijfolie in de pan. Voeg de spinazie toe. Bak op. Voeg mascarpone toe. Kruid met peper en zout. 

  9. Voeg een paar lepels pesto toe aan de spinazie en mascarpone. Meng er tenslotte de pasta onder. Proef en kruid af. Eventueel voeg je een beetje water of kookvocht van de pasta toe.

  10. Serveer de pasta met pesto en spinazie in een diep bord. Verdeel de scampi over het bord. Werk af met extra nootjes, kaas en rucola.

5
Average: 5 (1 vote)