Panna cotta verwenglaasjes

Ingrediënten

  • 1½ l room
  • 2 vanillestokjes (opengesneden)
  • 250 gr witte chocolade (in kleine stukjes gebroken)
  • 50 gr suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 el olie
  • gekleurde suikerbolletjes
Dit kan iedereen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert
Hapje

Bereiding

  1. Laat de room samen met de suiker en de vanillestokjes koken.

  2. Vis de vanillestokjes eruit, snijd ze doormidden met een scherp mesje en schraap de zwarte zaadjes eruit.

  3. Voeg dit merg toe aan de room, samen met de stukjes chocolade en roer tot ze allemaal gesmolten zijn.

  4. Week de gelatine in koud water en knijp al het water eruit. Voeg de gelatine toe aan de room. Roer opnieuw goed door.

  5. Giet het mengsel in een maatbeker en giet de room in kleine glaasjes. Laat afkoelen en zet ze daarna minimum 3 uur in de ijskast.

  6. Giet wat olie op een bord, dip de bovenrand van het glaasje erin en dip die dan in een bord met suikerbolletjes.

0
Nog geen stemmen