Kip met kokosmelk en koriander

Ingrediënten

  • 3 stengels citroengras
  • 1 th lepel galanga
  • 10 citroenblaadjes
  • 2 citroensap
  • 4 vissaus
  • 250 gr Parijse champignons
  • ½ bosje koriander
  • 30 gr garnalenpasta
  • 600 gr kipfilet
  • 2½ dl gevogeltebouillon
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets in blokjes van 1 cm dik en de champignons in dunne plakjes. Trek het citroengras in stukjes en snijd de galanga in fijne schijfjes.

  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg er alle ingrediënten aan toe, behalve de kip en de korianderblaadjes. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 5 minuten zachtjes inkoken.

  3. Verwijder eventueel het oneetbare citroengras en de citroenblaadjes.

  4. Doe er de kip bij en laat nog 10 minuten koken. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd het citroensap toe en de korianderblaadjes.

0
Nog geen stemmen

Wild en gevogelte

Auteur:
Patricia Pitisci

Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij

Fotografie:
Tony Le Duc

ISBN:

9789002223181