Papillotje met kip, kaas en erwtjes

Ingrediënten

Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Neem een mes en maak in elke kipfilet horizontaal een insnijding, maar snijd de kipfilet niet helemaal door. Kruid met peper en zout.

  2. Steek in elke kipfilet 1 sneetje kaas. Leg elke kipfilet op 1 sneetje gerookt kippenwit en rol de kipfilet erin.

  3. Neem 4 stukken bakpapier of aluminiumfolie. Bestrijk elk stuk bakpapier of aluminiumfolie met olijfolie. Leg de kipfilet erin. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

  4. Verdeel de erwtjes over de kipfilets. Lepel de zure room erover.

  5. Was de bieslook en dep hem droog met een propere keukenhanddoek. Doe de bieslook in een glas en knip hem fijn. Strooi de bieslook over de kipfilets.

  6. Vouw het bakpapier of de aluminiumfolie toe. Zet de papillotjes 25 minuten in de oven.

  7. Tips van de kinderkok Een papillotje is voor kinderen een klein cadeautje. Laat ze de papillotjes aan tafel uitpakken.

0
Nog geen stemmen

Koken met de kinderkok

Auteur:
Jeroen van Alphen
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotograaf:
Frank Croes
ISBN:
9789002240485