Pastrami, gerookt en gepekeld rundsvlees
Ingrediënten
-
4 liter water
-
100 gr zout
-
100 gr suiker
-
2 el zwarte peper, fijngemalen
-
4 laurierblaadjes
-
4 takjes tijm
-
4 teentjes knoflook, geplet
-
1 el jeneverbessen
-
2 kg rundvlees
garnituur
-
2 el jeneverbessen
-
1 el korianderzaad
-
2 takjes tijm
-
3 el zwarte peper
Bereiding
Verwarm het water in een pot met het zout en de suiker tot dit volledig is opgelost. Zet het vuur uit en voeg er de zwarte peper, laurier, tijm, lookteentjes en jeneverbessen aan toe. Laat de kruiden een uur lang hun werk doen.
Doe het vlees in een ovenschaal en overgiet met het water-en-kruidenmengsel. Dek af met folie en zet een gewicht op de ovenschaal zodat het vlees steeds ondergedompeld blijft. Draai het vlees om de paar dagen om. Doe dit gedurende 20 dagen.
Doe de kruiden voor de garnituur in een vijzel en maal ze tot grove korrels. Breng dit kruidenmengsel langs alle zijden aan op het vlees.
Verwarm een rookoven voor en rook het vlees gedurende 3 uur in deze oven.
Om het vlees volledig gaar te krijgen, doe je een beetje water in een ovenschaal en leg je het vlees hierin. Verwarm in een gewone oven op 120 °C gedurende 2 uur.
Laat afkoelen en snijd in fijne sneetjes. Heerlijk als beleg op sandwiches.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be