Gepekelde en gemarineerde pladijs met komkommer

Ingrediënten

  • 100 gr zout
  • 100 gr suiker
  • 50 gr gedroogde algen
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 2 dl olijfolie
  • 1 dl mayonaise
  • 25 gr fijngehakte dille
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Leg de pladijsfilets in een mengsel van zout, suiker en algen in de koelkast. Spoel na één uur af en versnij de pladijsfi lets in plakjes. Rasp wat zeste van limoen over de plakjes en werk af met een eetlepel olijfolie.

  2. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de komkommer en marineer in wat witte wijnazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Meng de mayonaise met de dille.

  4. Schik plakjes gepekelde pladijs in het bord zoals op de foto. Werk af met de komkommerbolletjes, dillemayonasie en haringeitjes. Versier met enkele dillepluksels.

0
Nog geen stemmen

Pladijs is Vis van het Jaar 2013

Recept door Matthieu Beudaert, van restaurant Table d'Amis in Kortrijk.

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.