Perenmarmelade

Ingrediënten

  • 1½ kg rijpe peren
  • sap van 1 citroen
  • stukje verse gember
  • 1 stukje kaneel
  • 1,75 kg geleisuiker
  • 60 cl perenlikeur of perenjenever
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Peren wassen, drogen en schillen. Stelen en klokhuizen verwijderen en in kleine stukjes snijden. De stukjes met citroensap besprenkelen.

  2. Gember schillen en raspen. Samen met de kruidnagel en het in de lengte doorgesneden kaneelstokje bij de vruchten doen en de geleisuiker erover strooien. Even mengen en dit geheel 24 uur in de koelkast plaatsen.

  3. In een grote pan langzaam aan de kook brengen, regelmatig roeren. Als de massa kookt, 4 minuten op hoog vuur al roerend laten koken. Pan van het vuur nemen. Alcohol toevoegen en de kaneelstukjes verwijderen.

  4. In voorbereide potten gieten, meteen goed afsluiten en op een donkere koele plaats bewaren. Ongeveer 8 maanden houdbaar

0
Nog geen stemmen