Zelf ketchup maken

Ingrediënten

  • 2½ kg verse tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 1 th lepel paprikapoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 10 peperkorrels
  • 15 korianderzaadjes
  • 1 blaadje laurier
  • verse nootmuskaat
  • 100 gr rietsuiker
  • 15 cl sherryazijn
Beginner
10 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Saus

Bereiding

  1. Ui fijnhakken. Teentje look pellen en door de knoflookpers drukken. Rode paprika wassen en in 4 snijden, zaadjes en lijstjes verwijderen en in blokjes van 1 cm snijden. Tomaten spoelen en in 4 snijden.

  2. Breng in een pan de tomaten, de paprika, de ui en de look en laat dit alles op een laag vuur sudderen met deksel voor een 40 minuutjes, af en toe roeren. Pureren met de mixer en zeven.

  3. We laten de tomaten coulis 20 minuten sudderen met alle overige ingrediënten. Nogmaals zeven en laten afkoelen.

  4. Verdelen over weck-potjes.

0
Nog geen stemmen