Semifreddo van vijgen
Ingrediënten
-
4 el honing
-
3 dl glühwein
-
75 gr griessuiker
-
1 dl volle yoghurt
-
3 dl kokosmelk
Bereiding
Laat de glühwein en de honing inkoken tot een dikke vloeibare siroop. Hou apart.
Verwarm de kokosmelk en los er de suiker volledig in op. Voeg er de yoghurt aan toe en laat afkoelen. Giet in een laag diepvriesbakje en laat in een paar uur bevriezen.
Spoel de vijgen onder koud stromend water en dep ze droog. Snij het hoedje van de vijg. Vries de vijgen samen met de hoedjes 30 min in en haal ze dan voorzichtig leeg met een parisienne lepeltje.
Mix de bevroren kokosmelk met de vijgenpulp en de port en zet het ijs opnieuw in de diepvries.
Haal de vijgen 3 à 4 minuten voor het serveren ui de diepvries en vul ze met het vijgen-kokosijs. Zet er de hoedjes op en serveer met de siroop van glühwein.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be