Rozenpannacotta

Ingrediënten

  • 350 ml melk
  • 700 ml slagroom
  • 950 gr fijne kristalsuiker
  • ½ th lepel rozenessence
  • 6 eetbare transfervellen met een roos (te koop via internet)
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.

  2. Breng de melk met de room en de suiker in een pan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur. Laat de gelatineblaadjes met het aanhangend water in een pan op laag vuur smelten en roer de gelei met de rozenessence door het pannacottamengsel. Giet het door een fijne zeef in 6 dariolevormpjes of theekopjes en laat ze 3 uur in de koelkast opstijven (ze mogen niet uit de vormpjes glijden als je deze schuin houdt).

  3. Ga met de punt van een mesje rondom langs de bovenrand van de vorm om de pannacotta los te halen. Vul een grote kom met heet water en dompel de vormpjes tot iets onder de rand 10 seconden in het water. Zet een bordje op de vorm en keer het geheel in een slag om. Schud de vorm kort en laat de pannacotta eruit glijden. Doop de vorm nogmaals in het water als de pannacotta er nog niet uitkomt.

  4. Leg voor het serveren een rozentransfervel op de puddinkjes, houd ze steeds 30 seconden vast en wrijf er zachtjes overheen om het plaatje over te brengen op de pannacotta.

0
Nog geen stemmen