Pita's met zelfgemaakte notenburgers

Ingrediënten

dipsausje

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 el citroensap
  • peper en fleur de sel

garnituur

  • pitabroodjes
  • 1 avocado
  • sla
  • 2 tomaten
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mediterraans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Leg de walnoten op een bakplaat en zet ze gedurende 6 minuutjes in de oven. Haal ze er terug uit en laat afkoelen.

  2. Doe de ajuin in een hakmolen en hak ze grof. Doe er nu de linzen en de walnoten bij en hak fijn, maar niet té fijn. Doe er de chili, ei, tahin, peper en zout bij en pulseer nog enkele keren. Vorm er burgers van en leg ze op een bord. Zet een dik uurtje in de koelkast.

  3. Zet een anti-kleefpan op het vuur en doe er enkele eetlepels olie in en laat opwarmen. Bak gedurende 3-4 minuutjes aan elke kant.

  4. Meng alle ingrediënten van het sausje. Serveer eventueel met een pitabroodje, wat avocado, sla en tomaatjes.

0

Nog geen stemmen