Penne all'arrabiata

Ingrediënten

  • 500 g penne
  • 1 ajuin
  • 1 teen look
  • peper en zout
  • 1 tl PH groentebouillon
  • 1 tl tomatenconcentraat (facultatief)
  • 1 tl ketchup (facultatief)
  • verse basilicum
  • olijfolie

Penne all'arrabiata, het is een klassieker in de Italiaanse keuken. Wil je deze eenvoudige pasta zelf eens maken? Met dit recept lukt het stap voor stap.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet water op met zout en olijfolie. Snij de ajuin en look fijn.

  2. Warm olijfolie op in een kookpot. Stoof de ajuin en look zachtjes aan. Schil en ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes. Snij de peperoni in kleine stukjes en voeg toe aan de ajuin en look. Voeg de tomaten toe en stoof zachtjes aan.

  3. Voeg eventueel ketchup en geconcentreerde tomaat toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min zachtjes sudderen.

  4. Kook de penne in het gezouten water, giet af en doe bij de saus. Roer door en schep op een bord. Versier met verse basilicum en snippers parmezaan.

0
Nog geen stemmen

Penne all'arrabiata

1. Stoof alles in olijfolie
2. Ontpit de tomaten
3. Gebruik kleine pikante pepers
4. De penne niet spoelen met water