Pladijs, geroosterd in de pan, broccoli, yoghurt met bruine boter

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Fileer de pladijs maar laat het witte vel aan de filets. Leg de filets terug op elkaar. Bak de vis in een hete grillpan met een druppel olie op de witte velkant tot een mooi, goudbruine kleur.

  2. Haal de vis uit de pan en voeg klontjes boter toe. Laat de boter uitbruisen tot ‘beurre noisette’ (notenboter). Laat deze boter afkoelen tot kamertemperatuur en vermeng dan met de yoghurt tot een mooie, smeuïge, gladde massa.

  3. Snij de buitenste kant van de broccoliroosjes af en verdeel de stengel in vier mooie stukken. Blancheer de steel kort (1 minuut) en grill daarna tot een mooi geroosterd patroon ontstaat. Kruid af met peper, zout en olijfolie. Vermaal de roosjes tot grof kruim in een keukenrobot en bak ze heel kort in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Schik wat kruim van brocolli op het bord, leg de vis erop en lepel de yoghurt-botersaus ernaast. Leg de stengel van broccoli ernaast en werk af met kruim van broccoli.

0
Nog geen stemmen

Pladijs is Vis van het Jaar 2013

Recept door Matthieu Beudaert, van restaurant Table d'Amis in Kortrijk.

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.