Varkenstournedos met broccoli, witloof en aardappel in de schil met sjalottenboter

Ingrediënten

voor de tournedos

 • 4 tournedos van varken (ongeveer 180 g per persoon)
 • peper
 • klont boter

voor de sjalottenboter

voor de aardappelen

 • 8 middelmatige vastkokende aardappelen

voor de witloof

voor de broccoli

 • 1 broccoli
 • peper
 • zout
 • een scheut Teriyakisaus

Staf is broccoli en witloof helemaal beu gegeten. Aan Sofie om hem te overtuigen met deze heerlijke varkenstournedos met broccoli, witloof en aardappel in de schil met sjalottenboter.

Beginner
4 personen
Belgisch

Bereiding

 1. Stoom de aardappelen gaar en steek ze daarna ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op 230 graden.

 2. Voor de sjalottenboter: Snij de sjalotten in fijne brunoise. Doe in een pannetje en voeg er een glas rode wijn, blaadjes tijm en een blaadje laurier bij. Voeg daarna de eetlepel honing en peper en zout aan toe en zet op het vuur. Breng aan de kook.

 3. Haal het mengsel met de sjalotten van het vuur, eenmaal de wijn verdampt is.Laat het afkoelen. Verwijder het blaadje laurier. Afgekoeld? Voeg het bij de zachte boter. Doe er daarna een paar fijngesneden blaadjes dragon en de fijngehakte kervel bij. Kruid met peper en zout. Meng alles mooi onder elkaar.

 4. Doe een schep van de boter op aluminiumfolie en rol op tot een stevige worst. Steek het rolletje boter zo'n 20 minuten in de koelkast. Je kan het ook invriezen.

 5. Begin nu aan de broccoli: snij in fijne stukjes, bak aan in wat olie met boter en blus met de Teriyaki saus. Kruid daarna met peper en zout. Laat de broccoli na het bakken uitlekken op wat keukenpapier.

 6. Verwijder het voetje van het witloof en snij overlangs in twee. Doe een klontje boter in de pan en bak het witloof. Kruid met peper en zout en nootmuskaat. Doe er daarna nog één eetlepel rietsuiker bij. Blus met een scheutje water en laat gaar stoven.

 7. Kruid de tournedos met peper en zout en bak rosé in met een klontje boter. Haal de aardappelen uit de oven en serveer ze met de boter. Leg ook nog de broccoli en het witloof er bij. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen