Pruimensaus

Ingrediënten

  • 750 gr pruimen
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el warm water
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 steranijs
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn
  • 1 th lepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1½ el bruine suiker
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Aziatisch
Saus

Bereiding

  1. Was de pruimen zorgvuldig, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes. Snijd de chilipeper overlangs doormidden, verwijder de zaadlijsten en hak de chilipeper fijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

  2. Doe alle ingrediënten in een kookpot met een zware bodem en breng aan de kook.

  3. Zet het vuur lager en laat 40 minuten sudderen op een zacht vuur met het deksel half op de pot.

  4. Haal het deksel van de pot en laat nog 15 minuten inkoken tot een dikke saus.

  5. Verwijder de steranijs en pureer de saus.

  6. Zet de gesteriliseerde, glazen potjes op een vochtige theedoek.

  7. Schep de saus in de potjes en sluit af.

  8. Bewaar in de koelkast.

0

Nog geen stemmen

Ingemaakt

Recepten
Els Debremaeker
Redactie
Iris Debremaeker
Uitgeverij
Manteau
Fotografie
Iris Debremaeker
ISBN
978 90 02 25278 5
Meer info >>>

Check hun avonturen op www.deyummyblogsisters.be