Ketchup

Ingrediënten

  • 6 kg tomaten
  • 1 kg uien
  • 120 gr knoflook
  • 60 gr grof zeezout
  • 2 th lepel korianderzaadjes
  • 1 th lepel cayennepeper
  • 250 gr suiker
  • 500 ml rodewijnazijn
  • 4 kruidnagels
Beginner
10 personen
Meer dan 90 minuten
Brits
Saus

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in stukjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn.

  2. Breng de tomaten met de uien en de knoflook aan de kook en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. Duw de tomaten door een roerzeef.

  4. Voeg het zeezout, de cayennepeper, de suiker, de wijnazijn, de korianderzaadjes en de kruidnagels toe en laat nog minstens 1 uur sudderen op een zacht vuur tot je een dikke ketchup hebt.

  5. Verwijder de kruidnagels en eventueel de korianderzaadjes.

  6. Laat afkoelen en schep in gesteriliseerde, glazen potten.

  7. Bewaar in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Ingemaakt

Recepten
Els Debremaeker
Redactie
Iris Debremaeker
Uitgeverij
Manteau
Fotografie
Iris Debremaeker
ISBN
978 90 02 25278 5
Meer info >>>

Check hun avonturen op www.deyummyblogsisters.be

Tomaten bij de vleet: inmaken die handel!

Van halfweg augustus tot in september is het tomatentijd. Aan spotgoedkope prijzen worden ze verkocht. Of misschien heb je er wel in jouw serre staan? 

 

Geen idee hoe je ze allemaal moet verwerken?

Inspiratie en tips vind je hier.