Quesadilla's met lam en cheddar

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Snijd de paprika's in reepjes, snipper de ui en snijd de champignons in stukken.

  2. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan, laat het lamsgehakt 2 tot 3 minuten op een hoog vuur kleuren en roer het ondertussen om, zodat er geen brokken ontstaan. Voeg de kruiden en 5 cl water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Zet opzij.

  3. Stoof in dezelfde pan met het braadvocht van het lamsvlees de ui op een hoog vuur. Voeg de paprika's toe en bak 5 tot 6 minuten. Voeg de champignons toe en laat verder bakken tot het vocht uit de champignons is verdampt. 

  4. Voeg het lamsvlees opnieuw toe en meng. Neem van het vuur en voeg de gehakte koriander toe.

  5. Deel de bereiding met lamsgehakt op in zes porties. Rasp de cheddar of snijd de kaas in stukjes.

  6. Smeer de tortilla's licht in met olie en draai ze om. Beleg de helft met cheddar en de lamsbereiding. Vouw dicht en laat in een grote antikleefpan op een gematigd vuur kleuren.

  7. Dien de quesadilla's warm op. Serveer er een gemengd slaatje bij van Romeinse sla, tomaten, avocado en rode ui.

  8. Tip: vervang de paprika's door rauwe tomaten en de champignons door courgettes of gefruite geraspte wortelen.

0
Nog geen stemmen