Lam “Bo Bun”: noedelsalade met pinda, lam en groenten

Ingrediënten

voor de saus

 • 8 el vissaus
 • 8 el suiker
 • 4 el limoensap
 • 4 el wijnazijn

voor de marinade

Tip: voor een feestelijke toets kan je lamsnems toevoegen. Je kan ook verse gehakte of gepureerde Spaanse peper toevoegen aan de saus

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Caloriearm

Bereiding

 1. Bereid de marinade: verwijder de twee buitenste bladeren van het citroengras en hak het binnenste zeer fijn, pers het lookteentje en meng alles in een schaal met de sojasaus en de oestersaus. Voeg het in kleine stukjes gesneden lamsvlees toe en meng. Dek af met folie en laat rusten.

 2. Maak ondertussen de saus klaar. Doe de suiker met 15 cl water in een kookpan en laat smelten. Haal van het vuur, voeg de overige ingrediënten toe en laat afkoelen.

 3. Breng water aan de kook, doe er de noedels in, dek af en haal van het vuur. Laat, afhankelijk van de instructies op de verpakking, 2 tot 3 minuten rusten. Giet af en spoel geruime tijd onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

 4. Snijd de wortelen in staafjes, ontpit de komkommer en snijd in dunne plakjes, snipper de sla, hak de kruiden en de pinda's grof.

 5. Verwarm olie in een wok en braad de lamsreepjes 2 tot 3 minuten op een hoog vuur aan.

 6. Verdeel de noedels over grote kommen, voeg de wortelen, de komkommer, de sojascheuten, de sla en de kruiden toe, giet er 4 eetlepels saus per kom op, voeg de lamsreepjes toe en strooi er de grof gehakte pinda's over.

 7. Dien de lam Bo Bun op met de rest van de saus. 

0
Nog geen stemmen