Curry uit de voorraadkast

Ingrediënten

Tijd om die restjes uit de voorraadkast weg te werken. Deze curry leent zich daar perfect toe!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Schil en snijd 2 uien in slierten en 2 tenen knoflook in stukjes.

  2. Stoof de uien glazig in koolzaadolie. 

  3. Schil, spoel en snijd 4 vastkokende aardappelen en 1 wortel in grove stukken. 

  4. Voeg toe aan de uien. Voeg nu ook de knoflook toe. 

  5. Breng op smaak met 1 el gele currypasta en laat goed mee aanbakken. 

  6. Spoel 1 glas quinoa onder koud stromend water.

  7. Kook 1 glas quinoa met 2 glazen water en kruid met ½ groentebouillonblokje.

  8. Voeg 1 blik kerstomaten, 1 blik kokosmelk, 1 blik rode bonen en 1 blik kikkererwten toe aan de curry.

  9. Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen. 

  10. Snijd 1 lente-ui fijn en een limoen in partjes. 

  11. Giet de quinoa af. 

  12. Breng de curry op smaak met een scheutje vissaus en het sap van ½ limoen.

  13. Serveer en werk af met lente-ui en limoen.

0
Nog geen stemmen