Rosbief bakken
Bereiding
Smelt de vetstof hazelnootbruin op een halfzacht vuurtje. Kruid het vlees goed, zet het vuur harder en bak het gedurende 2 minuten aan beide kanten.
Snijd de sjalotten fijn en voeg ze samen met de tijm en laurier toe. Zet het vuur vervolgens zachter en laat het nog 10 minuten braden op een zachter vuurtje onder deksel. Voeg er kleine stukjes boter aan toe als de vetstof te donker wordt.
Haal het vlees uit de pot en laat het rusten onder een laagje aluminiumfolie. Zet het vuur opnieuw hoog en voeg er wijn aan toe. Maak met een garde het aanbaksel los. Voeg nu water en bouillon toe, roer goed en laat 5 minuten doorkoken.
Snijd de rosbief in dunne schijven, leg ze op een bord samen met een paar gekookte aardappels. Giet de saus eroverheen en werk af met een beetje peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be