Toby Glanville
Roze Turks fruit
Ingrediënten
-
4 el gelatinepoeder
-
450 gr fijne tafelsuiker
-
50 gr maïzena
-
4 th lepels rozenwater
-
paar drupjes vloeibare roze voedingskleurstof
-
zonnebloemolie
Ter decoratie
-
50 gr poedersuiker
-
25 gr maïzena
Bereiding
Doe de gelatine met de tafelsuiker, maïzena en rozenwater in een grote pan op laag vuur, giet er 850 ml water bij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het mengsel zonder te roeren 45 minuten koken.
Doe er een paar drupje roze voedingskleurstof bij en blijf roeren tot het mengsel egaal van kleur is. Zet de pan van het vuur.
Kwast een vorm van 15 x 15 x 2,5 cm in met olie en giet er het warme mengsel in. Laat het afkoelen en zet de vorm 24 uur in de koelkast.
Zeef de poedersuiker en maïzena in een kom. Snijd het Turks fruit in vierkante blokjes en stuif er het poedersuikermengsel over. Bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be