Roze Turks fruit

Ingrediënten

  • 4 el gelatinepoeder
  • 450 gr fijne tafelsuiker
  • 50 gr maïzena
  • 4 th lepels rozenwater
  • paar drupjes vloeibare roze voedingskleurstof
  • zonnebloemolie

Ter decoratie

  • 50 gr poedersuiker
  • 25 gr maïzena
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Doe de gelatine met de tafelsuiker, maïzena en rozenwater in een grote pan op laag vuur, giet er 850 ml water bij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het mengsel zonder te roeren 45 minuten koken.

  2. Doe er een paar drupje roze voedingskleurstof bij en blijf roeren tot het mengsel egaal van kleur is. Zet de pan van het vuur.

  3. Kwast een vorm van 15 x 15 x 2,5 cm in met olie en giet er het warme mengsel in. Laat het afkoelen en zet de vorm 24 uur in de koelkast.

  4. Zeef de poedersuiker en maïzena in een kom. Snijd het Turks fruit in vierkante blokjes en stuif er het poedersuikermengsel over. Bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.

0
Nog geen stemmen

De souk

Recepten 
Salma Hage
Redactie
Silke Bouman
Uitgeverij 
Van Dishoeck
Fotografie 
Toby Glanville
ISBN 
978-90-00-32193-3