Runderhaas in champignonkorst
Ingrediënten
-
1,2 kg runderhaas, panklaar
-
600 gr witte champignons
-
1 bosje dragon
-
1 bos krulpeterselie
-
2 tenen knoflook
-
4 sjalotten
-
500 gr bladerdeeg
-
1 eierdooier
-
olijfolie
-
peper en zout
Bereiding
Braad de runderhaas in 10 minuten rondom bruin en laat hem 30 minuten op een rooster rusten, zodat het bloed zich weer in het vlees verdeelt.
Hak de champignons met de dragon en peterselie fijn. Pel en hak de knoflook en de sjalotten afzonderlijk fijn. Fruit de knoflook en de sjalot in olijfolie, voeg het champignonmengsel toe en fruit alles tot het een droge mix is, breng hem pittig op smaak.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap waarin de runderhaas royaal past. Bedek het vlees met de champignonmix en verpak het in de deeglap; plak de randen met eidooier op elkaar. Maak bovenin het pakket een schoorsteentje zodat de bij het bakken gevormde stoom kan ontsnappen.
Rol de deegafsnijdsels uit en snijd er repen van. Plak deze op het deegpakket, bestrijk het deeg met eidooier en bak de runderhaas 20 minuten in een op 180 °C verwarmde oven.
Wijntip: Saint-Julien
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be