Runderhaas in champignonkorst

Ingrediënten

  • 1,2 kg runderhaas, panklaar
  • 600 gr witte champignons
  • 1 bosje dragon
  • 1 bos krulpeterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • 500 gr bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • olijfolie
  • peper en zout
Beginner
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Braad de runderhaas in 10 minuten rondom bruin en laat hem 30 minuten op een rooster rusten, zodat het bloed zich weer in het vlees verdeelt.

  2. Hak de champignons met de dragon en peterselie fijn. Pel en hak de knoflook en de sjalotten afzonderlijk fijn. Fruit de knoflook en de sjalot in olijfolie, voeg het champignonmengsel toe en fruit alles tot het een droge mix is, breng hem pittig op smaak.

  3. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap waarin de runderhaas royaal past. Bedek het vlees met de champignonmix en verpak het in de deeglap; plak de randen met eidooier op elkaar. Maak bovenin het pakket een schoorsteentje zodat de bij het bakken gevormde stoom kan ontsnappen.

  4. Rol de deegafsnijdsels uit en snijd er repen van. Plak deze op het deegpakket, bestrijk het deeg met eidooier en bak de runderhaas 20 minuten in een op 180 °C verwarmde oven.

  5. Wijntip: Saint-Julien

0
Nog geen stemmen

Jiminéz-Landi, Bajondillo 2011 (Méntrida, Spanje)

La Buena Vida, €8,01

Een fruitcharmeur uit Toledo. Turks fruit, vanille, framboos en specerijen, heel vlezig, sappig en sexy.

A propos Bistro

Recepten
Stéphane Reynaud
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Marie-Pierre Morel
ISBN
9789072975034