Runderstoofpotje met trostomaatjes en champignons
Ingrediënten
-
1 kg krieltjes
-
250 gr champignons
-
2 uien
-
500 gr trostomaten
-
500 gr gepelde biefstuk
-
1 blokje groentebouillon
-
2½ dl water
-
peper
Bereiding
Snijd de biefstuk in blokjes.
Pel de uien en hak ze grof. Boen de krieltjes schoon of schil ze. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Kook de krieltjes net niet gaar.
Verhit de boter in een kookpot tot ze lichtbruin is en roerbak hierin de ui en de biefstuk 5 minuten.
Voeg de champignons toe en roerbak nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met peper en het verkruimelde groentebouillonblokje. Giet het water erbij. Doe er de krieltjes bij en laat alles verder stoven, met deksel op de pan, tot de aardappeltjes gaar zijn.
Voeg na 5 minuten de trostomaatjes toe en laat nog 3 minuten sudderen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be