Lasagne met tofoe
Ingrediënten
-
300 gr stevige tofoe
-
4 el geraspte parmezaan
-
peper
-
zout
-
4 el olijfolie
-
200 gr kerstomaatjes
-
2 tenen look
-
3 el balsamicoazijn
-
1 handvol basilicumblaadjes
-
2 verse lasagne per persoon
Bereiding
Haal de plakjes tofoe door de geraspte kaas, bestrooi royaal met peper en zout en bak ze in 2 eetlepels olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Zet ze even opzij.
Bak de paddenstoelen in de rest van de olie tot ook die lekker bruin zijn, doe er dan de tomaat en de knoflook bij en wacht tot de tomaatjes openbarsten. Voeg de balsamico toe en laat die inkoken en karamelliseren. Doe er een scheutje water en de basilicum bij om een soort dressing van te maken. Roer even en zet de pan van het vuur.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de vellen in het vergiet uitlekken en sprenkel er wat olijfolie op om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Laat de lasagnevellen afkoelen tot ze handelbaar zijn en stapel de pasta, toefoe en het paddenstoelenmengsel in een torentje op de borden.
Sprenkel er een paar lepels van de dressing uit de pan over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be