Groeten uit: carré confituurtaartje met mango en munt

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango's
  • 1 handvol blaadjes munt
  • 1 eidooier
  • 2 ronde vellen bladerdeeg
  • 1 scheutje melk
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 limoenen
  • 250 g geleisuiker

Kürt Rogiers keert in Groeten Uit terug naar het jaar waarin hij 12 jaar was: 1983. An Lemmens verrast hem met lekkere carré confituurtaartjes en daar gaan wij mee aan de slag. We maken zelf een mango-muntconfituur en versieren hiermee het deeg. Heerlijke taartjes, niet moeilijk te maken en perfect op een gezellige zondagnamiddag.

Trouwens: nog wat confituur over? Ideaal op je boterham :)

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil en snij de mango in kleine stukjes. 

  2. Stoof de stukjes mango met limoensap en sinaasappelsap.

  3. Kook kort op. Mix fijn. Voeg de suiker en fijngesneden munt toe. Kook twee minuten op en laat afkoelen van het vuur. Tip: wil je de confituur bewaren? Doe ze in een bokaal. Sluit af, draai om en laat afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Rol het bladerdeeg uit. Leg het met bakpapier in een bakvorm. Druk goed aan langs de randjes. Prik er wat gaatjes in en bestrijk rijkelijk met confituur.

  6. Snij van de rest van het bladerdeeg reepjes en leg die over de taart. 

  7. Meng de dooier met melk. Strijk de bladerdeeg in met deze dorure.

  8. Bak af in de warme oven. Reken 25 minuten. Haal uit, laat afkoelen en serveer.

0
Nog geen stemmen

Groeten uit

In Groeten uit keren we terug naar het jaar waarin de gast 12 jaar was. Wij gingen aan de slag met hun favoriete gerechten van toen. 

 

Ontdek alle recepten hier.

Bekijk hier de volledige afleveringen.