Groeten uit: carré confituurtaartje met mango en munt
Ingrediënten
-
2 rijpe mango's
-
1 handvol blaadjes munt
-
1 eidooier
-
2 ronde vellen bladerdeeg
-
1 scheutje melk
-
100 ml sinaasappelsap
-
2 limoenen
-
250 g geleisuiker
Bereiding
Schil en snij de mango in kleine stukjes.
Stoof de stukjes mango met limoensap en sinaasappelsap.
Kook kort op. Mix fijn. Voeg de suiker en fijngesneden munt toe. Kook twee minuten op en laat afkoelen van het vuur. Tip: wil je de confituur bewaren? Doe ze in een bokaal. Sluit af, draai om en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het bladerdeeg uit. Leg het met bakpapier in een bakvorm. Druk goed aan langs de randjes. Prik er wat gaatjes in en bestrijk rijkelijk met confituur.
Snij van de rest van het bladerdeeg reepjes en leg die over de taart.
Meng de dooier met melk. Strijk de bladerdeeg in met deze dorure.
Bak af in de warme oven. Reken 25 minuten. Haal uit, laat afkoelen en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be