Vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten
Ingrediënten
-
2 lege potjes (230ml)
-
400 g vijgen
-
2 el citroensap
-
160 ml sinaasappelsap (versgeperst)
-
250 g confituursuiker (versie 500g suiker voor 1kg fruit)
Bereiding
Snijd de vijgen in stukjes.
Doe de stukjes vijg, de citroenrasp, het citroensap en het sinaasappelsap samen in een ruime kookpot. Breng aan de kook en laat 5 minuten afgedekt sudderen.
Neem de kookpot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed om tot de suiker is opgelost.
Zet de pot weer op het vuur, breng opnieuw aan de kook en laat de confituur in spe 3 minuten stevig doorkoken.
Doe de stollingstest.
Schuim nog even af met een schuimspaan.
Roer de pijnboompitten door de hete confituur. Wens je porto toe te voegen, dan is dit het moment.
Giet de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand.
Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be