Witte chocolade cheesecake met Nutella en speculaas van An Steyvers

Ingrediënten

voor de bodem

voor de cheesecake

voor de afwerking

 • 1 pot Nutella
 • 10 Ferrero Rochers
 • extra hazelnoten
 • wat meringues
 • versiering naar keuze

Een cheesecake met witte chocolade, Ferrero rochers, speculaas én Nutella, hoe zot lekker, klinkt dat? EIgenlijk is het niet zo moeilijk te maken. Het ideale feestdessert, smakelijk!

Gebruik een springvorm van ongeveer diameter 24cm.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
8 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Dessert

Bereiding

 1. Begin met de bodem. Hak de rice krispies en hazelnoten grof. Cutter de speculaaskoekjes fijn. Smelt de boter. 

 2. Meng de rice krispies met de hazelnoten, speculaaskoekjes, gesmolten boter en gesmolten chocolade. 

 3. Bekleed de binnenkant van de rand van de springvorm met een plastiek band of een streep bakpapier. Vul de bodem van de vorm met het rice-krispiesmengsel. Duw goed aan. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.

 4. Maak ondertussen de vulling. Week de gelatine in koud water. Warm een paar lepels room op. Klop de rest van de room op tot de structuur van een dikke yoghurt. 

 5. Roer de ricotta los met de mascarpone. Gebruik je een vanillestokje? Snij die open en schraap het merg eruit. Doe bij de ricotta.

 6. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade bij de ricotta. Pers de gelatine uit en doe bij de warme room. Roer de gelatine opgelost is. Voeg dit bij ricotta en chocolade.  

 7. Spatel tenslotte de opgeklopte room onder de chocolade en ricotta. 

 8. Stort uit in de bakvorm. Strijk glad, geef de bakvorm een tikje. Zo gaan alle luchtbelletjes uit het beslag. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Idealiter een nacht lang, maar dek die dan wel af.

 9. Werk daarna de taart af. Warm een beetje Nutella op en besprenkel hiermee de taart. Versier met Ferrero Rochers, hazelnoten, meringue en afwerking naar keuze. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen